MEER OVER SAMENLEESBOEKEN

In een Samenleesboek is de tekst geschreven op twee verschillende AVI-niveaus. Twee lezers, elk met een verschillend leesniveau, lezen samen in één boek. De niveaus wisselen elkaar om de paar regels af, terwijl het verhaal gewoon doorloopt. Een beginnende lezer leest de tekst op het lagere AVI-niveau. Een meer ervaren lezer (een kind, ouder, leerkracht…) leest de tekst op het hogere AVI-niveau. Zo lees je samen een leuk verhaal!

RUSTIG OEFENEN VOOR EEN BEGINNENDE LEZER

Lezen is best inspannend voor een beginnende of zwakke lezer. Samenleesboeken bieden hier een oplossing voor. Door het afwisselend lezen raakt de beginnende lezer niet zo snel vermoeid. Hij krijgt steeds even rust als de gevorderde lezer of tutor aan de beurt is om te lezen.

LEUKER VERHAAL DANKZIJ VERSCHILLENDE NIVEAUS

Het is over het algemeen lastig om verhalen voor beginnende lezers echt boeiend te maken, doordat de schrijver is gebonden aan een beperkt aantal beschikbare woorden. De verhalen van de Samenleesboeken zijn origineler, rijker en leuker dankzij de tekstdelen op het hogere AVI-niveau, en dat komt het leesplezier en de leesmotivatie van beginnende lezers ten goede. Meer weten of uitproberen? Kijk dan in onze webshop.

meer over samenleesboeken rustig lezen oefenen leuke verhalen