WAT IS EEN DIGITAAL SAMENLEESBOEK?

Serie 8 van de Samenleesboeken bevat van elk boek een digitale variant. Net als bij de gedrukte boeken lees je samen, maar dan op scherm: een beginnende lezer leest de tekst op het laagste AVI-niveau, een meer ervaren lezer die op het hoogste AVI-niveau. Uniek is de voorleesfunctie, die voor beide niveaus afzonderlijk aan- en uitgezet kan worden. Zo kan een beginnende lezer met een digitaal Samenleesboek ook zelfstandig aan de slag.

NÓG LEUKER EN DUIDELIJKER DOOR ANIMATIES

In de digitale Samenleesboeken wordt de gelezen tekst ondersteund door animaties. Deze animaties (bewegende beelden) laten het verhaal tot leven komen en zorgen ervoor dat de kinderen de tekst nog beter kunnen begrijpen. Doordat de animaties pas na het lezen worden afgespeeld, kunnen de kinderen zich steeds eerst volledig op de tekst concentreren.

LEUKE LEESSPELLETJES

De digitale Samenleesboeken zijn verrijkt met leuke, gevarieerde leesspelletjes die erop gericht zijn het plezier én het leesbegrip van kinderen te verhogen. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een spelletje. De kinderen kunnen voor ze beginnen met lezen zelf kiezen of ze de spelletjes willen spelen.

Wat is een digitaal samenleesboek? samenleesboeken animaties samenleesboeken leesspelletjes